Értékelés: Shelby Mahurin - Gods & Monsters

A sorozat második része után hihetetlenül féltem a lezáró kötettől, ezen pedig az értékelések sem segítettek. Rengetegen hagyták félbe a könyvet, és több negatív véleményt láttam, mint pozitívat.

Nagyon vegyes érzésekkel írom ezt az értékelést, még most, 3 nappal később sem vagyok biztos benne, hogy tetszett-e a történet alakulása és lezárása. Tőlem szokatlan módon, 2 részbe szedem a véleményem.

"Ask me no questions, mon amour, and I shall tell you no lies."

Fülszöveg:

"Evil always seeks a foothold. We must not give it one. The electrifying conclusion to the New York Times and Indiebound bestselling Serpent & Dove series is perfect for fans of Sarah J. Maas and Kendare Blake.

Lou has spent her whole life running. Now, after a crushing blow from Morgane, the time has come to go home—and claim what is rightfully hers.

But this is no longer the Lou her friends knew. No longer the Lou who captured a chasseur’s heart. A darkness has settled over her, and this time it will take more than love to drive it out."

Forrás: https://www.instagram.com/jessdraw.s/?hl=hu

Kezdjük azzal, ami nem tetszett:

- Maga a tény, hogy egy duológiának indult történetből erőszakkal trilógiát csináltak. Feleslegesen el van nyújtva a cselekmény, és hihetetlenül látszik néhány részen, hogy az egyetlen célja az oldalszám növelése volt (itt most főként a vízi világra nézek). El tudom képzelni az írónőt, ahogy egy kalapból véletlenszerűen húzza ki a következő cselekménymozzanatot...

- Reid és Lou kapcsolata a könyv több, mint 3/4 részében. Mintha nem is ugyanazok a karakterek lennének, akiket az első részben megszerettünk - ez mondjuk a köztes kötetben is jellemző motívum volt. 

- Reid-del kapcsolatban több gondom is volt most. Marhurin egy tollvonással suttyót csinált belőle. Teljesen megértem, hogy kell valami áldozat egy erős varázslás után, de ennél rosszabbat ki sem lehetett volna találni.

"Death isn't a happy ending, Ansel. It's sickness and rot and betrayal. It's fire and pain and – my voice cracked – and never getting to say goodbye."


Nézzük a pozitívumokat:

Végre történt valami! Értem ezt a szereplők közti kapcsolatokra, a karakterfejlődésekre, az akciójelenetekre, valamint a szálak elvarrására egyaránt. Sok mindent tudtunk meg ebben a részben, amik segítettek a homályos rések befoltozásában. Engem egyébként egy jól megírt boldog befejezéssel le lehet venni a lábamról, talán ezért vagyok ennyire elnéző ezzel a kötettel.

Gyakorlatilag ez az összes pozitívum, amit fel tudok hozni, viszont számomra ezek annyira fontos szerepet játszottak ebben a könyvben, hogy szinte elfeledtették velem a Blood & Honey szenvedéseit is.

Kiadási információk:

Kiadó: HarperTeen

Keménytáblás kiadás oldalszáma: 528

Keménytáblás kiadás ISBN száma: 9780063038936

Puhatáblás kiadás oldalszáma: 612

Puhatáblás kiadás ISBN száma: 9780063038936

Megjelenés időpontja: 2021. július 27.


A könyv a moly.hu oldalán

A sorozat első része magyarul