Értékelés: Guillaume Musso - Visszajövök érted

"Ethan, harmincas pszichiáter, gazdag, híres, jóképű. A siker azonban nem adta könnyen magát. Ethan Boston egyik szegénynegyedében nőtt fel, és napról napra elégedetlenebb volt az életével. Huszonharmadik születésnapján döntő lépésre szánta el magát; egy New York-i kiruccanáson kilépett addigi életéből, egy forgalmas utca sarkán örökre eltűnt barátja és menyasszonya szeme elől…

Tizenöt évvel később Ethan szédelegve ébred manhattani luxusjachtján. Egy ismeretlen, vörös hajú nő fekszik mellette. És ezzel kezdetét veszi egy rémálomszerű nap… amelyeknek a végén egy kórházi műtőasztalon találja magát, három pisztolygolyóval a testében. Vajon elkerülhető az elkerülhetetlen? Vagy minden ember életében van egy pont, ahonnan már nincs visszaút?

Guillaume Musso Franciaország egyik legsikeresebb kortárs írója. Fordulatos, finom humorú és az élet szépségébe vetett hittel teli regényeit huszonnégy nyelvre fordítják. A Visszajövök érted! páratlan utazás, amelyet végigjárva kicsit máshogy tekintünk saját életünkre is."


A kedvenc idézetem:

"Meg kell tanulnunk, hogy a jelenben éljünk. Ha túl sokszor tekintünk a múltba, újra meg újra szembesülünk a lelkiismeret-furdalásainkkal és a fájdalmainkkal. És ha túl sokat remélünk a jövőtől, illúziókba ringatjuk magunkat. Az egyetlen élet, amely igazán megérdemli, hogy megéljük, a jelen pillanat…"

Értékelés:

A Visszajövök érted tökéletes példája annak, mikor szinte vakon kezdek neki egy könyvnek, végül pedig mégis sokkal többet kapok tőle, mint amire számítottam. Persze, elolvastam a fülszöveget egyszer-kétszer, viszont teljesen eltért a történet attól, amit elképzeltem. Ez nem egy kellemes, délutáni olvasmány, annál sokkal több: elgondolkodtat, lenyűgöz, és magával ránt. Többször volt könnyes a szemem, és közben be nem állt a szám - mindenkinek a zseniális fordulatokról beszéltem.

Főszereplőnk, Ethan első látásra akár felfuvalkodott hólyagnak is tűnhetne, de mivel az ő szemszögéből olvashatjuk az eseményeket, belelátunk a fejébe. Nagyon hamar rájöttem, hogy hiába a hírnév és a gazdagság, ő maga nem boldog az életében. A könyv során hatalmas átalakuláson esik át, minden átélt nappal egyre inkább jóvá akarja tenni a múltban elkövetett hibáit.

A könyv legnagyobb csavarja egy átlagosnak induló napon történik, azonban egy fiatal lány feltűnése mindent megváltoztat, és egész lavinát indít el főszereplőnk életében. Bűntudattól gyötörve megy tovább, több régi és új ismerőssel találkozik, akik mind tovább formálják és vezetik a fejlődésben. Mikor pedig egy ismeretlen három golyót repít a testébe, mégis felkel másnap, jobban meglepődtem, mint ő maga. Új esélyt kap, de vajon él vele?

Bár ez volt az első Musso könyvem, biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó, mert zseniálisan mozgatja a szálakat. A fő kérdés, ami visszatérő motívuma a történetnek, hogy van-e egy pont, ahonnan már nincs visszaút, vagy megváltoztathatjuk a sorsunkat? Ethan az "újjáéledését" követő két napban erre keresi a választ, kétségbeesetten próbálja megmenteni szeretteit, és jóvá tenni a múlt hibáit. 

Hogy sikerül-e, azt mindenkinek meghagyom, fedezze fel magának, de egy biztos: csodálatos utazásban lesz része mindenkinek, aki Musso-val tart.



Kiadási információk:

Kiadó: Park Kiadó

Megjelenés időpontja: 2022. július 25.

Oldalszám: 344

ISBN: 9789633558522


Itt megvásárolhatod

A könyv a moly.hu oldalán

A recenziós példányért, valamint az élményért köszönet a Park Kiadónak!